Nagovori

Došašće: čekam li ja, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Došašće: čekam li ja, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Želim li, hoću li, jesam li spreman? Onda mogu reći: Dođi, i nemoj kasniti! I zato se u duši treba raditi red i mjesto. I kažu: ništa se ne događa. Događa se kad se Isusu Kristu dade odgovor, uho, usta, ruka, srce, noga da On čini preko nas. I događaj je kad Isusovim koracima idem k bolesniku, kad Isusovim riječima tješim i govorim čovjeku, događa se onda kad Isusovim Srcem prihvaćam, praštam, potičem i pomažem dalje - to su događaji... Kristovi događaji za koje nas On treba. A drugo ostaje lijepa priča...

Sedam Isusovih riječi sa Križa, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Sedam Isusovih riječi sa Križa, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Bog je ušao u svijet patnje jer nas razumije. I zato nije u svijet patnje ušao bez čovjeka - filozofski, nego se utjelovio, čovjekom postao, u štali se rodio, najsiromašnije živio, sam svoj kruh od djetinjstva privređivao, doživio progonstvo, neprihvaćanje sa svih strana, sve ono što čovjeka najdublje udara. I zato, On po muci govori čovjeku.

Hvali Gospodina, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Hvali Gospodina, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Karmelićanska je karizma: danju i noću razmatrati zakon Gospodnji. Malo dijete u sigurnosti roditeljske brige i bdijenja korača naprijed. Koračajmo i mi! Pa kada se približuje neprijatelj, znajmo pogledati Gospodina. Gospodina koji ne spava. Gospodina koji čuje.

Na svetost pozvani, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Na svetost pozvani, o. Vjenceslav Mihetec, OCD

Mi smo zajednica neprestano vezana nevidljivom vezom Božje ljubavi koja nas drži kao snop za-jedno, zajednica koja uistinu ima zadatak oplemenjivati, obogaćivati i zagrijavati Crkvu svojom molitvom.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.