Predavanja članova OCDS

50 godina dolaska karmelićana u Remete - Svjetovni red, s. Tea Živković, OCDS

50 godina dolaska karmelićana u Remete - Svjetovni red, s. Tea Živković, OCDS

Pripadnost Svjetovnom redu Karmela znači i odgovornost - naš odgovor Bogu kojem smo položili, preko naših poglavara, svoja doživotna obećanja, zavjete. Božji smo poslanici i za to smo odgovorni: nositi Isusa drugima i drugima biti putokaz do Boga. Naš zadatak je privući ljude Kristu. Kao Marija, nigdje nije bila prva, uvijek je na prvo mjesto stavljala Isusa, a naša je karizma slijediti Isusa upravo na Marijin način.

Duhovnost kao oslonac u vrijeme krize, s. Tea Živković, OCDS

Duhovnost kao oslonac u vrijeme krize, s. Tea Živković, OCDS

Jakov 1,5: "Ako komu od vas nedostaje mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje obilno i bez prigovora, i dat će mu je. Ali neka ište s vjerom, bez ikakova sumnjanja, jer je onaj koji sumnja sličan morskom valovlju koji vjetar podiže i tamo-amo goni. Takav čovjek neka ne misli da će što primiti od Gospodina, jer je čovjek s radzijeljenom dušom, nestalan u svim putovima svojim".

Utjecaj krize na obiteljski i vjernički život, s. Vesna i br. Marko Škunca, OCDS

Utjecaj krize na obiteljski i vjernički život, s. Vesna i br. Marko Škunca, OCDS

Zapravo pitanje krize je pitanje čovjekova identiteta. Ako stvorenje, država, brak ili obitelj nema identitet, automatski je u krizi. Pretpostavimo li da duša treba veću njego od tijela, kako li je tek čovjeku koji nema svoj duhovni identitet? On je doista u velikoj krizi. Čak nije u stanju razlikovati dobro i zlo, jer je i jedno i drugo definirano u odnosu na identitet.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.