Teme za promišljanje o Karmelu i duhovnosti

Put koji vodi k Bogu

Put koji vodi k Bogu

Razmjenjujući međusobno iskustva duhovnog života (u različitim fazama duhovnog rasta), koristeći stečena znanja o nauku Crkve, karmelskim naučiteljima, Velikoj i Maloj Tereziji, Ivanu od Križa, duhovnog asistenta, članovi zajednice se mogu oblikovati u autentične kršćane.

Oče naš sa sv. Terezijom Avilskom

Oče naš sa sv. Terezijom Avilskom

Moliti nam je Oče naš zajedno s Kristom. Kad imamo svijest Božje prisutnosti u nama onda možemo s Kristom razgovarati kao s prijateljem, a Bog je prisutan u našem srcu, tvrdi evanđelist Ivan, "K njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti." (Iv 14,23) i u našoj duši učit će nas moliti Oče naš. Na putu molitve posebno je važno da bezuvjetno stavimo svoje pouzdanje u Boga i da odlučno idemo ovim putem.

Koracima proroka Ilije i Majke Marije, iz dokumenta "Ratio Institutionis Vitae Carmelitanae. Formacija u Karmelu: put preobrazbe"

Koracima proroka Ilije i Majke Marije, iz dokumenta "Ratio Institutionis Vitae Carmelitanae. Formacija u Karmelu: put preobrazbe"

Karmelićani se sjećaju i na određeni način iznova proživljavaju iskustvo proroka: sakrivaju se u pustinji tijekom suše i ulaze u okršaj sa lažnim prorocima mrtvog idola koji nije u stanju podariti život. Slijede ga na dugom putu natrag u pustinju stopama Otaca sve do gore Horeb gdje susreće Gospodina na nov i neočekivan način i spoznaje da je prisutan i ondje gdje se čini da je odsutan. Dijele njegovu žeđ za pravdom i osjećaju se na određen način kao Elizej, nasljednicima onog plašta koji se spustio s neba iz plamenova ognjenih kola.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.