Misli karmelskih svetaca

Marija u srcu sv. Elizabete od Trojstva

Marija u srcu sv. Elizabete od Trojstva

O, kako svi sveci ostaju u sjeni kad pogledamo sjaj Presvete Djevice. Ona je neizreciva... Nijedan jezik nije mogao objaviti, nijedno pero nije moglo napisati tajnu koju je Ona čuvala i o kojoj je razmišljala u svojem srcu.

Sv. Mala Terezija - o hrabrosti

Sv. Mala Terezija - o hrabrosti

Isus je na putu prema Kalvariji tri puta pao, a ti, siromašno malo dijete, ti ne bi bila slična svome Zaručniku; ti ne bi htjela pasti sto puta, ako zatreba, da mu dokažeš svoju ljubav, dižući se s više snage nego prije pada!

Sv. Mala Terezija - o veličini malenosti

Sv. Mala Terezija - o veličini malenosti

Veliki su sveci radili na čast dragom Bogu, ali ja sam tek mala duša i radim za Njegovu radost. Bila bih sretna da trpim najveće patnje – da On i ne zna za to – kad bi bilo moguće, da se nasmiješi.

Iz pisama sv. Terezije Avilske

Iz pisama sv. Terezije Avilske

Ta znate dobro da Bog uvijek hoće da shvatimo kako on sve čini da nama bude bolje. A da bismo što bolje shvatili i uvidjeli da je sve njegovo djelo, pripušta on tisuću odvratno­sti. I upravo tada daruje nam uspjeh. (Toledo, 16. veljače 1577. patru Ambroziju Maranu)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.