Dokumenti

Pismo Generala Reda članovima OCDS

Pismo Generala Reda članovima OCDS

Veoma značajna tema u vršenju poslanja je suradnja OCDS-a s braćom i sestrama karmelićankama. U teškim vremenima potrebni su nam 'jaki prijatelji Božji' da bismo se uzajamno podržavali, kako je to željela naša sveta Majka.

Iz Konstitucija Svjetovnog reda bosonogih karmelićana

Iz Konstitucija Svjetovnog reda bosonogih karmelićana

Velika obitelj terezijanskog Karmela prisutna je u svijetu u mnogim oblicima. Njena je jezgra Red bosonogih karmelićana, a čine ga braća, klauzurne redovnice i članovi Svjetovnog reda. To je jedinstveni Red s istom karizmom. Hrani se dugom povijesnom tradicijom Karmela, sažetom u Pravilu svetog Alberta i u nauci karmelskih crkvenih naučitelja i drugih svetica i svetaca Reda.

Iz Karmelskog pravila

Iz Karmelskog pravila

Reda Blažene Djevice Marije od gore Karmela, što ga je dao Blaženi Albert, patrijarh jeruzalemski, a potvrdio papa Inocent IV

Pravilo Svjetovnog reda Karmela

"Svjetovni red bosonogih karmelićana prihvaća one vjernike koji, po posebnom pozivu, nastoje u svijetu živjeti evanđeoski život u bratskom zajedništvu, u duhu razmatrajuće – kontemplativne molitve po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju. Unose u svijet vlastito svjedočanstvo Karmela: "Živ je Bog u čijoj prisutnosti stojim."

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.