VIJESTI I NAJAVE

Proslava stote godišnjice osnutka Svjetovnog reda Karmela u Somboru

Proslava stote godišnjice osnutka Svjetovnog reda Karmela u Somboru

Karmelski Svjetovni red iz Zagreba sa zadovoljstvom se odazvao pozivu za sudjelovanjem u prigodnom obilježavanju 100 godina Karmelskog Svjetovnog reda u Somboru (1913. - 2013.) koje se održalo od 20. do 22. rujna 2013. u samostanu Majke Božje Karmelske. Posjet smo planirali nekoliko mjeseci ranije, obzirom da smo bili pozvani sudjelovati kao gosti predavači.

BRATSKI SUSRET S OCEM KARMELSKE OBITELJI

BRATSKI SUSRET S OCEM KARMELSKE OBITELJI

O. Saverio Iznio nam je svoje prijedloge i iskustva zajednica Svjetovnog reda u Italiji, Francuskoj, Kini... U ime Zajednice, pozdravila ga je i zahvalila mu na prijedlozima s. Tea Živković, poglavarica OCDS. Uz članove Svjetovnog karmelskog Reda susretu su nazočili i predstavnici mladeži Karmela Božanskog Srca Isusova, mladi ZaMka molitve (molitvene zajednice mladih iz Remeta), s. Maja Pavla Bašić u ime sestara karmelićanki BSI i voditeljica Zajednice karmelskih laika BSI.

Stopama sv. Terezije Avilske i sv. Ivana od Križa

Stopama sv. Terezije Avilske i sv. Ivana od Križa

Članovi Svjetovnog reda bosonoge braće i sestara Blažene Djevice Marije od gore Karmela, OCDS, zajedno sa studentima Sustavnog studija duhovnosti u zagrebačkim Remetama posjetili su krajem kolovoza 2009. godine domovinu sv. Terezije Avilske i njezinog najbližeg suradnika i prvog bosonogog karmelićanina, sv. Ivana od Križa.

DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god.

DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god.

Drugi kongres Karmelskog svjetovnog reda održan je od 31. kolovoza do 7. rujna 2000. u San Juan de los Lagos, blizu Guadalajare (Mexico). Glavna tema bila je Pravilo života Svjetovnog reda i programi početne i trajne formacije s obzirom na duhovnost i apostolat Reda. Cilj Kongresa bio je razmatranje Pravila Svjetovnog reda i njegova eventualna izmjena i prilagodba današnjem načinu života.Članova Svjetovnog reda ima oko 26.000 diljem svijeta.

PRVI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 1996. god.

PRVI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 1996. god.

Na međunarodnom zavodu “Teresianum” u Rimu održan je od 8. do 15. listopada 1996. Prvi međunarodni kongres Karmelskoga svjetovnog reda. Sudjelovalo je 155 delegata, laika i svećenika, iz 44 zemlje. Karmelski svjetovni red u Hrvatskoj predstavljale su Branka Zrinjski, Tea Živković i o. Dario Tokić. Središnja tema kongresa glasila je: “Obnova Svjetovnog reda Karmela u svjetlu nove evangelizacije”.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.