„Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije ušlo, to je Bog pripravio onima koji ga ljube.“

Zajednica Zamak duše je imala cjelodnevnu duhovnu obnovu 17. 3. 2018. godine, uoči blagdana sv. Josipa, u Karmelskom samostanu sv. Terezije Avilske tijekom koje je sedam kandidata pristupilo novicijatu Karmelskog svjetovnog reda.

Za vrijeme svete mise koju je predvodio o. Anto Knežević kandidati su izrazili svoju želju da budu primljeni u odgoj Bratstva svjetovnog reda bosonogih karmelićana.

Priprema za primanje u novicijat je trajala godinu dana. Tijekom tog vremena aspiranti su odslušali sadržaje od uvoda u kandidaturu do formacije za novicijat. Na taj način su se upoznali sa zajednicom, s njenim stilom življenja i s načinom služenja crkvi koji je svojstven Svjetovnom redu terezijanskog Karmela.

Svoj poziv su prepoznali kao Božju inicijativu kojom je zahvatio njihov život i kojoj su se spremni odazvati.

Tijekom duhovne obnove smo kroz molitvu, predavanja o kontemplaciji i sv. Maloj Tereziji, šutnju i meditaciju osjetili radost zajedništva, međusobnu povezanost i istinsku prisutnost Gospodina.

Okrijepljeni snagom njegovoga Duha i ispunjeni zahvalnošću za braću i sestre koji su pristupili Novicijatu, nastavljamo svoj korizmeni hod prema Uskrsu!


IZVORIŠTE

Kad bi srce govoriti znalo,
Kad bi duša pjevat slavu znala,
Cijelo biće tebi bi se dalo,
Sve u jednu riječ saželo „Hvala“.

Ali srce još u svijetu bije,
Dušo, samu sebe propituješ,
Moje biće u tebi se Kriste krije,
Da kroz hvalu sebe očituješ.

S mirisima smirne i tamjana,
Pomašću ti tijelo pomazati želim,
Cjelivati noge, suzama ih prati,
Kosom otirati,predat srcem cijelim.

Mirisna je duša kada tebe treba,
Kad s tvog izvorišta vodu pije,
Kad je grije sunce tvoga neba,
Kad tvoj pogled s križa srce mije.

Julija Kamenjarin
s. Julijana-Anastazija od Ljubavi Božje

 

„Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije ušlo, to je Bog pripravio onima koji ga ljube.“ „Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije ušlo, to je Bog pripravio onima koji ga ljube.“ „Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije ušlo, to je Bog pripravio onima koji ga ljube.“ „Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije ušlo, to je Bog pripravio onima koji ga ljube.“

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.