Zajednica 'Živi plamen ljubavi' je, uz blagoslov i podršku duhovnog asistenta o. Zvonka Martića, prvu radionicu za djecu 'Pismo sv. Nikoli' održala na božićnom karmelskom sajmu. Radionica je bila posjećena iznad svih očekivanja, uz upite roditelja kad će se ponoviti takav sadržaj. Oblikovala se tako ideja za spajanjem kreativne radionice i mjesečnog molitvenog susreta zajednica Svjetovnog reda, kako bismo prateći liturgijsku godinu posijali malo karmelskog sjemena u srca zainteresiranih.

Mjesečni molitveni susreti su za zajednice Karmelskog svjetovnog reda uvijek bili iznimno vrijedni i obogaćujući za osobnu izgradnju, sustavno učenje o molitvenom životu i prakticiranje karmelskih molitvenih metoda.

Karmelska oaza mira, molitve, razmatranja i zajedništva dviju zajednica Karmelskog svjetovnog reda 'Živi plamen ljubavi' i 'Mali put' je tako, uz vodstvo naših duhovnih asistenata o. Zvonka Martića OCD i o. Jakova Mamića OCD, otvorena već pola godine svima koji traže Lice Božje.

Nagovorima, molitvenim programom i temama radionica želimo djeci i odraslima približiti karmelsku duhovnost, pružiti zajedništvo u molitvenim potrebama i tako drugima otvoriti škrinjicu karmelskog molitvenog blaga.

Priorica Zajednice 'Živi plamen ljubavi' s. Anamarija Perić, OCDS je sa s. Anom Madunić, OCDS započela organizaciju i vođenje radionica za naše najmlađe za vrijeme naših molitvenih susreta, kao izvrsnu priliku da djeca kroz aktivan kreativni rad, igru i druženje upoznaju karmelske svece i dožive ih kao vlastite prijatelje i životne pratitelje. Djeca su dosad sudjelovala u radionicama 'Pismo sv. Nikoli', 'Križni put s Malom Terezijom' (radionica i molitva križnog puta za djecu u korizmi), 'Božje milosrđe' i 'Josipova djeca', tijekom kojih su izrađivali krunice, crtali i izrađivali postaje križnog puta, čitali poticajne misli naših svetaca i razgovarali o njima, izrađivali prigodne ukrase te kao pravi Josipovi stolari obrađivali i ukrašavali drvene križiće.

Dok su djeca u radu, igri i pjesmi slavila Gospodina, odrasli su u drugoj prostoriji slušali Božju riječ, nagovore o molitvi, pisali i čitali molitvene nakane i razmatrali u meditaciji te uz pjesmu i pratnju gitare slavili Gospodina.

Molitveni susreti završavaju radosnim druženjem djece, roditelja, baka, prijatelja, gostiju i članova zajednice i duhovnih asistenata. Divno zajedništvo u molitvi, meditaciji, svjedočenja o molitvenom iskustvu i uslišanim molitvama, radost i angažiranost djece tijekom radionica daje nam poticaj da nastavimo pozivati i primati sve koji nam se žele pridružiti i moliti s nama.

Susrete organiziramo svake prve subote u mjesecu u 18 sati u Karmelskom samostanu 'Gospe od Karmela' na adresi Trg svete Terezije Avilske 1, Vidovac-Kamen, Split. Susrete najavljujemo na našoj facebook stranici (Zajednica OCDS Živi plamen ljubavi) i na facebook stranici Karmelićani Split te putem župnih obavijesti.

Sljedeći otvoreni molitveni susret s radionicom za djecu održat će se 1. lipnja 2024. na temu 'Duše Sveti, dobrodošao!'. Radujemo se i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže sa svojim malenima te provedu s nama milosno vrijeme u molitvi i druženju dragom Bogu na slavu, a nama na pomoć i izgradnju!

Hvaljen Isus i Marija!

S ljubavlju i u radosnom služenju,

s. Tatjana Ćubelić, OCDS i s. Anamarija Perić, OCDS

Radionice Split Radionice Split Radionice Split Radionice Split Radionice Split Radionice Split Radionice Split Radionice Split

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.