Duhovni centar sv. Ivana od Križa u Remetama 27. travnja 2024. bio je mjesto posebno svečanog susreta zajednice OCDS-a „Od Djeteta Isusa”. Susret je bio obilježen polaganjem privremenog obećanja s. Dee Bernardete od Gospe Žalosne (Božice Crnković), OCDS te predstavljanjem knjige karmelićana br. Ante od Djeteta Isusa (Slavića), OCD.

Misno slavlje u kapelici Duhovnog centra predslavio je duhovni asistent zajednice karmelićanin o. Nikola Grizelj, koji je prigodom obećanja s. Dei Bernardeti uputio poticajne riječi o „čežnji svakog čovjekova srca za Bogom“ i o njezinu dirljivu predanju i svjedočenju Krista. Pri tome je zamolio da dragi Bog, koji je zapalio želju u njezinu srcu da bude svjetovna karmelićanka, prati svako njezino nastojanje da se približi Njemu, kako bi drugima bila svjetlost i donosila Istinu.

„Bog te izabrao da svojim djelima i životom odražavaš Božje Lice drugima, da povjeruju da te zahvatilo nešto više nego ovaj svijet“, istaknuo je o. Nikola.

Potom je uslijedilo predstavljanje knjige „Pozvani na Gozbu Jaganjčevu - Put od braka do redovništva“ br. Ante od Djeteta Isusa (Slavića), OCD. Na predstavljanju su bili braća karmelićani, rodbina te braća i sestre iz Karmelskog svjetovnog reda. Priorica zajednice „Od Djeteta Isusa” s. Željka Mihljević kratko je predstavila životni put br. Ante u svjetovnom redu te istaknula da joj je posebno drago što je za svoje redovničko ime izabrao upravo ime zajednice kojoj je pripadao kada je bio svjetovni karmelićanin.

Glavna urednica knjige s. Katica Šarlija posvjedočila je zatim o Božjoj providnosti koja ju je povezala s br. Antom, kao i o njihovu zajedničkom trudu oko nastanka knjige. Pritomu mu je poklonila i foto knjigu koja sažima zajedničke trenutke provedene u Karmelu.

Podnaslov knjige „Put od braka do redovništva“ sažima dvadesetak godina crtica, molitava, ljubavi i rasta u duhovnosti u obitelji u jedno cjelovito svjedočanstvo vjere. Br. Ante podijelio je potom s okupljenima nekoliko misli te je rekao: „kada budete čitali ovu knjigu, ovo svjedočanstvo, ako to bude samo jedna lijepa priča jedne Mire i jednog Ante, onda će to završiti na jednoj polici i skupljati prašinu. Ako se budete divili tomu kako su Mira i Ante živjeli, onda to nije ništa. Ali ako budete iščitali svoj život i ako ovo svjedočanstvo pomogne onima koji nisu krenuli na put da krenu, ako ovo svjedočanstvo pomogne onima koji jesu na putu da im Krist ne bude stranac, već će ga prepoznati, i ako ovo svjedočanstvo pomogne da se zapali vatra u vašim srcima i da danas i sutra budete svjedoci, onda će ova knjiga ispuniti svoju svrhu i svoj smisao.“

Magistra novaka s. Davorka Jurić, OCDS zaključila je svečanost kratkim osvrtom na povijest zajednice Karmelskog svjetovnog reda „Od Djeteta Isusa”. Prije podjele blagoslova o. Vinko Mamić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, istaknuo je „što znači biti cvijet sv. Male Terezije“ te podsjetio na priču o njezinoj pjesmi „Ruža bez latica“. U toj pjesmi ruža sv. Male Terezije polako ostaje bez latica dok ih dijeli Isusu za lakši hod po kamenoj i trnovitoj stazi do Golgote.

Ovom porukom provincijal o. Vinko Mamić pozvao je br. Antu da nastavi živjeti svoje svjedočanstvo, dajući sebe poput latica ruže, upravo onako kako nam je i sam br. Ante posvjedočio kada je prethodno rekao: „Ove knjige dajem njoj. Neka kroz njezinu molitvu kao latice padaju na vaša srca da se zapali oganj ljubavi, da se svi jednog dana nađemo na Gozbi Jaganjčevoj!“.

Na kraju susreta svi okupljeni, uz glazbenu pratnju s. Mirne Grgec Pajić, OCDS zapjevali su pjesmu „Moja Mala Terezijo“. Sav prihod od prodaje knjige br. Ante bio je namijenjen obnovi crkve u Remetama. (s. Višnjica od Djeteta Isusa i Božjeg Milosrđa)

 

PUT OD BRAKA DO REDOVNIŠTVA – svjedočanstvo br. Ante Slavića, OCD PUT OD BRAKA DO REDOVNIŠTVA – svjedočanstvo br. Ante Slavića, OCD PUT OD BRAKA DO REDOVNIŠTVA – svjedočanstvo br. Ante Slavića, OCD PUT OD BRAKA DO REDOVNIŠTVA – svjedočanstvo br. Ante Slavića, OCD

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.