Posjet karmelićankama u Mariji Bistrici

Svaki susret donosi radost, a posebno onaj s osobama koje su duhovne, radosne i nasmijane. Takav je bio i susret članova Zajednice OCDS 'Sv. Terezija Avilska' s karmelićankama u Mariji Bistrici 13. travnja 2024.

Dvadesetak članova naše Zajednice dočekano je s radošću od strane sestara te je susret bio protkan razgovorom, izmjenom iskustava i upoznavanjem s novim članovima OCDS-a i sestrama.

Prior zajednice br. Vlatko Gmaz, kojemu smo zahvalni za organizaciju, na početku je iznio neke od aktivnosti i planova naše Zajednice. Kao i uvijek, sve je popratio zanimljivim zgodama i sve nas razveselio.

Izmjena iskustava uvijek je korisna jer vidimo da su i drugi suočeni s istim ili sličnim problemima, živeći karmelsku duhovnost u svijetu ili u samostanu. Sestre je zanimalo kako "vanjski" svijet reagira na naše ponašanje koje je obojeno karmelskim bojama. Iskustva članova OCDS s radnih mjesta te iz obitelji razlikuju se od iskustava sestara u klauzuri. Ponekad pritisnuti poslovnim obavezama, rokovima, obiteljskim obavezama jedva uspijevamo izvršiti ono što nalažu Konstitucije karmelićanina u svijetu. S druge pak strane mogli smo svjedočiti da uz pomoć i zaštitu Marije, naše Majke i uzora u življenju poslanja u svijetu, i nama Karmel donosi radost te je možemo dijeliti s onima kojima smo poslani.

Na poziv Časne Majke s. Marije Gabrijele novi članovi naše Zajednice iznijeli su svoja iskustva i razloge dolaska u Karmelski svjetovni red. Bilo je puno događaja, a sestre su također ispričale svoja zanimljiva, često i vrlo duhovita iskustva s nekim članovima OCDS-a.

Zahvalni smo sestrama na pažnji i trudu, na otpjevanim pjesmama sv. Terezije Avilske i iskustvima koje su s nama podijelile.

Nakon zajedničkog druženja i okrijepe svatko je još želio porazgovarati sa „svojom” sestrom te je nakon toga uslijedila zajednička molitva Časoslova i svečani „Salve Regina” u samostanskoj kapeli.

Promatrajući jedni druge iza rešetaka mogli smo se zapitati tko je zapravo iza njih. Sestre su djelovale radosno, slobodne i pune Duha Svetoga.

Ovaj susret u Mariji Bistrici, kao i posjet svetištu, obogaćuje naš svakodnevni karmelski hod. (s. Jasna od Svete Obitelji)

Posjet sestrama karmelićankama u Mariji Bistrici Posjet sestrama karmelićankama u Mariji Bistrici Posjet sestrama karmelićankama u Mariji Bistrici

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.