Posljednji dan obilježavanja 110. obljetnice OCDS-a

Radostan, trodnevni susret obilježavanja 110. Obljetnice OCDS u Somboru završio je u nedjelju, 10. rujna 2023.

Okupili smo se na zajedničkom doručku, a potom je održana sjednica Savjeta Svjetovnog reda HKP sv. Oca Josipa, na kojoj je, ponovo, razmatran Provincijalni statut. Nakon završetka sjednice, brat Pavle poveo je drage goste u obilazak Sombora, da upoznaju znamenitosti i lipote ovoga našega grada koji se kupa u zelenilu.

Završetak proslave obilježen je svečanom svetom Misom. Milosni trenutak zajedništva braće i sestara OCD i OCDS uzveličan je pjesmom sv. Male Terezije "Samo ovaj dan" u izvedbi mladih Karmela.

Nakon zajedničkog ručka, uputili smo se u karmelićansku kapelicu – grobnicu, u kojoj su zemni ostaci naše braće OCD, koji su živili i radili u Somboru.

Na povratku u Zagreb, grupica od desetak sestara OCDS, s duhovnim asistenetom o. Darijem Tokićem, posjetila je zajednicu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu. (mK)

Proslava 110. godina Karmelskog svjetovnog reda u Somoboru Proslava 110. godina Karmelskog svjetovnog reda u Somoboru

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.