Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru

Prigodom  službenog posjeta  Hrvatskoj karmelskoj provinciji sv. oca Josipa, o. Łukasz Kansy, OCD, drugi generalni definitor našeg Reda, u pratnji o. Drage, posjetio je 13. 4. 2016.g. braću  karmelićane u Somboru.

Drugog dana  boravka u Somborskom Karmelu o.Lukasz se susreo sa članovima Karmelskog svjetovnog reda. Nakon  pozdrava o. Zlatka  Žuvele, duhovnog asistenta  OCDS-a, slijedilo je međusobno upoznavanje.

U prijateljskom razgovoru o aktualnim temama iz života karmelsko-terezijanske karizme, o. Kansy se zanimao za život sestara i braće  prvog Karmelskog svjetovnog reda. Želio je od svakog brata i sestre saznati  šta  ih je dovelo do odluke da  pristupe  Svjetovnom redu  kao i  podijeliti njihova zapažanja, razmišljanja, primjedbe i sugestije obzirom na trajnu formaciju, koja je neophodna za duhovni rast terezijanske karizme i za budućnost Karmela. Napomenuo je da je o. Saverio Cannistrà, generalni poglavar Reda, poslao pismo, koje još  nije prevedeno,  a koje se odnosi na pitanja  i odgovore  vezane za formaciju i pravila  u formaciji  kao i na inicijativu  o zajedničkim uputama unutar  provincije kao i poziv  patrima da pomognu u formacijama trećeg – Svjetovnog reda. Treba  zauzeti misionarsko  otvoreno djelovanje a ne zatvarati se. Upravo  papa Franjo govori o tome da trebamo biti svjedoci, a posebno članovi OCDS-a trebaju svjedočiti svoju vjeru osobito u današnje vrijeme velikih promjena i izazova.

Trebamo  svi, znači prvi, drugi  i treći  red, biti jedna velika obitelj koja ima istu  karizmu i koja se treba međusobno, naročito prvi i treći red, pomagati. Samo tako,  kroz zajedništvo  je moguć brojčani  rast članova OCDS-a i jačanje i obogaćivanje  vjere.

Na kraju susreta, s. Marijana  od Kraljice Karmela, predsjednica somborskog OCDS,  je u ime Zajednice uručila mali simboličan dar o. Lukasu, nakon čega  je slijedilo zajedničko  fotografiranje, uz međusobne preporuke u molitve i bratski pozdrav:

“Sretan i blagoslovljen put oče Lukas, pozdravite sve  i dođite nam opet.”

Sombor,14. 4. 2016.

s. Marijana od Kraljice Karmela (Karmela Malenić), OCDS - Sombor

Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru Posjet o. Definitora stoljetnom Karmelskom svjetovnom redu u Somboru

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.