Draga braćo i sestre, i prijatelji Karmela!

Povodom proslave 150. obljetnice rođenja sv. Male Terezije (1873.-2023.), Provincijalni savjet Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa odlučio je preporučiti hodočašće u Lisieux i Alençon od 25. do 28. rujna 2023. s polaskom avionom iz Zagreba, u organizaciji turističke agencije Autotrans d.d., poslovnica Split, dio grupe Arriva Travel.

Program putovanja i uvjete imate u obavijesnim listićima u privitku.

Hodočašća izravno u Lisieux s polazištem izvan Francuske su dosta rijetka. Češće je slučaj da se Lisieux obiđe u pola dana prigodom posjeta Parizu ili drugim znamenitostima Normandije. Ovo hodočašće ima namjeru biti hodočašće, i zato uključuje samo posjete mjestima koja su povezana s Malom Terezijom, osobito njen rodni Alençon i Lisieux gdje je izrasla u nebesku veličinu sa samo 24 godine, i gdje počivaju njeni zemni ostaci, te na povratku dvije crkve u Parizu koje je pohodila prigodom putovanja u Rim i koje su bile značajne za nju osobno i za njenu obitelj.

U programu obilaska je navedena i kuća u kojoj je Terezija odrastala u Lisieuxu prije ulaska u Karmel, Les Buissonnets. Ona je trenutno u građevinskim radovima obnove, ali se nadamo da bi do našeg dolaska eventualno mogla biti ponovno otvorena za posjete.

Zašto avionom?

Jer je riječ o 3200 km u oba smjera, što bi značilo četiri puna dana putovanja busom i dva noćenja na putu, pa bi više bili na putu nego na destinaciji, a imalo bi to i svoju dodatnu cijenu.

U ovom aranžmanu su relativno povoljne cijene s obzirom da je riječ o Francuskoj. No, avionske karte su najjača stavka, i treba ih platiti u prvoj polovici ožujka, ili čak ranije ako Croatia Airlines bude imala potražnju za njima s drugih strana. Zato su rokovi za prijavu (s uplatom avansa od 270 eura) dosta kratki, do 5. ožujka.

Ukupna cijena: 530 eura + aerodromske pristojbe, koje su u izvjesnoj mjeri promjenjive (u trenutku ovog oglašavanja iznose 130 eura).

Aranžman je baziran na svakodnevnoj zajedničkoj Sv. misi. Smještaj pak na polupansionima i dvokrevetnim sobama, s mogućnosti nadoplate za jednokrevetnu sobu. Sve organizacijske detalje i način uplate izravno agenciji pogledajte u obavijesnim listićima u privitku.

Tajništvo Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa

Program i uvjeti hodočašća u Lisieux

Opći uvjeti usluga putovanja

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.