Troje članova OCDS-a 'Od Djeteta Isusa' izrekli doživotna obećanja u Brezovici

Troje članova zajednice Karmelskog svjetovnog reda 'Od Djeteta Isusa', koja djeluje u Zagrebu, izrekli su 8. listopada 2022. svoja doživotna obećanja u Karmelu u Brezovici. Misno slavlje predslavio je duhovni asistent zajednice o. Nikola Grizelj, uz asistenciju vlč. Cekovića.

O. Nikola Grizelj u homiliji je rekao da su s. Ksenija od Gospe od sv. Krunice (Šimić), s. Tomislava od sv. Josipa (Vulić) i vlč. Damir od sv. Kvirina (Ceković) pupoljci koji već neko vrijeme rastu u vrtu Karmela i da se nada da će uskoro procvjetati i širiti miris kreposti tamo gdje ih Gospodin šalje. Istaknuo je, također, da se nije puno toga promijenilo od Pavlovog vremena u odnosu na vjeru i zakon. „Naime, i danas smo skloni vjerovati i prihvaćati da imamo svoje zasluge i da se zaslugama spašavamo. Danas je ljudima problematična slika Boga koji se daje za svakog čovjeka, za svakog grešnika. I danas je potrebno da se probudi vjera u Božju dobrotu. Potrebno je spoznati Božju blizinu u svojem životu, čudesne Božje dodire koji nas potiču da odgovorimo na Božju ljubav kako bi naša vjera postala djelatna. Trebamo spoznati i svoju neznatnost, shvatiti da nije važno ono što mi činimo, već što Bog čini za nas. Vjera je tema današnjeg Evanđelja i temelj našeg života”, istaknuo je o. Grizelj.

„Brate i sestre, evo vas troje, vlč. Damire, s. Ksenija i s. Tomislava, osjetili ste Božju dobrotu u svom životu. Ne znam kako je to bilo. Čudesno je to otajstvo da Bog običnog čovjeka izabire da ga dublje nasljeduje, na specifičan način. Zašto nas Bog takve treba? Jučer mi je došla jedna slika na um: slika Gospodina na križu čije su ruke i noge prikovane, koji treba čovjeka koji će širiti njegovu Riječ po svijetu. Nema svoje vlastite ruke ovdje na zemlji, ali ima naše ruke koje su pozvane biti otvorene za drugoga; nema vlastite noge, ali ima naše noge koje su pozvane koračati k najpotrebnijima. Možda se njegov glas ne može čuti, ali trebaju mu naša usta koja će vidati rane bližnjima, koja će liječiti one s kojima se svaki dan susreću. To je ono što Gospodin od nas traži“, rekao je o. Nikola.

Naglasio je da se treba izboriti za trenutke molitve koja je zahtjevna, nije ugodna, ni lagana, osobito u vremenu suhoće i iskušenja. Novozavjetovanike je pozvao da se trude biti prijatelji Božji koji će drugog oduševiti za Boga poput sv. Ivana od Križa, sv. Majke Terezije, sv. Male Terezije i ostalih karmelskih svetaca. Zaželio im je da ostanu vjerni Bogu, da rastu kao slobodna djeca Božja, svjesni da mogu pogriješiti, biti slabi, maleni i opet dolaziti pred Lice Božje. „Kada čovjek tako živi, onda su riječi nepotrebne, lice govori. Ljudi se tada pitaju:'Što ti to imaš, a ja ne?'”, zaključio je predslavitelj.

Nakon misnoga slavlja sestre karmelićanke i zajednica Karmelskog svjetovnog reda 'Od Djeteta Isusa' zajedno su otpjevali nedjeljne Večernje pohvale. (izvor: www.karmel.hr)

Troje članova OCDS-a 'Od Djeteta Isusa' izrekli doživotna obećanja u Brezovici

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.