Susret predstavnika remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda s Generalnim definitorom

Tijekom vizitacije Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa (HKP sv. oca Josipa) generalni definitor o. Łukasz Kansy, OCD susreo se i s članovima Savjeta remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda (OCDS). Na sastanku održanom 7. travnja 2016. zajednicu OCDS predstavljali su priorica s. Tea Živković i prvi savjetnik br. Vlatko Gmaz. O. Dražen-Marija Vargašević, OCD bio je nazočan kao prevoditelj.

O. Definitor interesirao se o svim zajednicama OCDS u našoj Provinciji, o broju članova, o povezanosti s braćom i klauzurnim sestrama te o međusobnoj suradnji svih karmelskih zajednica u HKP. Pomno saslušavši izviješće o našem radu, o. Łukasz je iznio i preporuke o izradi dokumenata Svjetovnog reda, o potrebi ustanovljenja provincijalne uprave, o izradi vizije i plana djelovanja, o reorganizaciji naše zajednice te o konkretiziranju zajedništva s drugim granama Karmela, kao i apostolata unutar zajednice. Spomenuo je i mogućnost školovanja u centrima za formaciju na brdu Karmel i u Avili.

s. Snježana Foršek, OCDS

Susret predstavnika remetske zajednice Svjetovnog karmelskog reda s Generalnim definitorom

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.