SRETNA I BLAGOSLOVLJENA SVETKOVINA SVETOG JOSIPA

Hvaljen Isus i Marija i sv. Josip draga braćo i sestre u našem Karmelskom vrtu.

Nalazimo  se u godini sv. Terezije Avilske, baštinice štovanja i pobožnosti prema sv. Josipu koja je pojačala ovu tradiciju štovanja i koja  je više od bilo koga drugog štovanje svetog Josipa uspostavila kao jednu od glavnih značajki karmelske pobožnosti i duhovnosti.

Kao što je Josip bdio nad odnosom Marije i Isusa, braneći ga od vanjskih opasnosti i čuvajući ognjište, isto tako on bdije nad karmelima, koji na način nazaretske obitelji žele biti mjesto gdje se prihvaća Isusovo čovještvo i gdje se živi samo za nj i s njim.

Bože u svojoj si providnosti izabrao svetoga Josipa 

za zaručnika Majci svoga Sina.

Mi ga štujemo kao zaštitnika na zemlji, 

daj da nam na nebu bude zagovornik.

Moli za nas sveti Oče Josipe, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Sretna i blagoslovljena sutrašnja Svetkovina sv. Josipa a svima koji slave sutrašnji dan kao svoga imena dan,

želimo SRETAN I BLAGOSLOVLJEN IMENDAN.

 

Ujedinjeni s molitvom i ljubavlju

madre Karmela s braćom i sestrama OCDS.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.