SVETKOVINA SVETE TEREZIJE AVILSKE

Karmel Sombor,

15.10.2021.

Jučerašnja svetkovina svete Terezije Avilske u našoj Karmelićanskoj crkvi u Somboru je imala poseban milosni dar kada su pod večernjom svetom misom Bogu i Blaženoj Djevici Mariji od Gore Karmela položili svoja doživotna obećanja:

s.Ana Marija od Bož.Srca Isusova (Ana Nagy),

br. Ivan od Božjeg milosrđa (Edo Jurić),

br.Pavle od Malog Isusa  (Pavle Zubelić) i

br.Daniel Marija od Djeteta Isusa i Presvetog Srca, (vlč.Daniel Katačić).

Euharistijsko slavlje je predslavio otac Stjepan Vidak , prior, uz suslavitelje o. Zlatka Žuvelu i o. Tihu Radana i ostalu braću u Karmelu.

Cjela svetkovina naše svete Majke Terezije bila je prožeta radošću, zahvalnošću i dubokim emocijama.

Otac Stjepan ,duhovni asistent OCDS je u propovijedi istaknuo da su obećanja posvećenje i življenje Isusova načina života koji je jedini savršeno čist, poslušan i siromašan.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru polaganja doživotnih obećanja naše sestre i braće i preporučamo ih zagovoru i zaštiti Presvete Bogorodice Marije, Majke i Kraljice Karmela, kao i u molitve cjelog Karmela. Sestra i braća noseći  Sveto odijelo i dajući joj svoja doživotna obećanja su ostavila neizbrisiv trag u srcima svih prisutnih.

O Isuse, ljubav je tvoja slađa nego vino. Daj da plamen, koji si zapalio u njihovim srcima vječno gori . Daj Isuse, da uzraste naša želja za tobom do te mjere da više „ne živim ja, nego živi u meni Isus“.

S molitvom i ljubavlju,

madre Karmela

SVETKOVINA SVETE TEREZIJE AVILSKE SVETKOVINA SVETE TEREZIJE AVILSKE SVETKOVINA SVETE TEREZIJE AVILSKE SVETKOVINA SVETE TEREZIJE AVILSKE

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.