Hvaljen Isus i Marija i sv. Josip

draga braćo i sestre u lijepom našem Karmelu

Za maloga čovjeka koji se tek rodio poseban dan je dan krštenja. Kada malo poraste dan prve svete pričesti. Zatim krizmanje. Dan ulaska u brak, dan ulaska u samostan ili dan svećeničkog redenja. Kao što u životu jednog čovjeka postoje posebni dani, posebne svečanosti, tako i u životu jedne  redovničke obitelji ili obitelji svjetovnog reda postoje dani koji su na jedan način posebni.

Za naš Karmel tako je poseban dan kada je svečano ustanovljena Hrvatska Karmelska Provincija sv. Oca Josipa Svjetovnog reda koji se dogodio na dan 23.03.2019.g. u Somborskom karmelićanskom samostanu koji je i kolijevka Karmelskog Svjetovnog reda.

Dvogodišnjicu zajedništva naše velike obitelji svečano smo proslavili svetom misom u 17,00 sati koju je predslavio o.Bernardin Viszmeg, naš duhovni asistent OCDS u nazočnosti braće i sestara OCDS Sombor.

Naša Karmelska obitelj ima posebnu milost  jer nam je Gospodin darovao svoju majku i nama za majku i sestru, kako  bismo osjetili toplinu njenog naručja iz kojeg nam daruje mir...… Ona nas prati, ona nas štiti, ona nas uči kako biti Božji.Naše nakane po njezinim rukama usmjeravaju nas Kristu a po snazi Duha Svetoga i mi postajemo plodni te možemo reći poput Bl. Djevice Marije neka mi bude… neka se vrši volja Božja

Draga braćo i sestre u ovim teškim vremenima budimo skupa u molitvama, dobrim djelima prema potrebitima i ljubimo jedni druge  jer tko ne ljubi bližnjega svoga ne može reći da uistinu ljubi Boga.

Ovim pismom želja  mi je bila da svi osjetimo da smo jedna velika obitelj i da nadiđemo višemjesečnu tjelesnu distancu nametnutu zbog pandemije .

Molimo Boga , Oca našeg da usliši naše molitve, zaustavi   sve patnje i bolesti, te podari oporavak bolesnima, zaštiti zdrave od bolesti a medicinskom osoblju podari snagu i ljubav prema bolesnima.

Zahvalna Bogu što nas je sve ujedinio u jednu veliku obitelj,želim svoj  braći i sestrama u Karmelskom vrtu  čestitati Drugu godišnjicu našeg Ustanovljenja.

„Gospodine Isuse hvala ti što učini da u ovaj dan uistinu postanemo jedno tijelo otvorenog srca, s molitvom i zahvalom Tebi u Presvetom Oltarskom Sakramentu“.

S molitvom i ljubavlju

madre Karmela ,prov.pr.HKP OCDS.

BLAGOSLOVLJENA DRUGA GODIŠNJICA USTANOVLJENJA HKP SVETOG OCA JOSIPA O.C.D.S.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.