Duhovne vježbe u Karmelskom samostanu u Somboru

Hvaljen Isus i Marija i sv. Josip draga braćo i sestre u mirisnom vrtu Karmela,

Svi ljudi su, već po krštenju, pozvani na sudjelovanje u jedinstvenoj Božjoj svetosti, po vršenju djela ljubavi – "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski" (Mt 5,48).

Članovi Svjetovnog reda puno puta stižu tamo kamo Prvi i Drugi Red ne može stići. Ti laici nose duh Zajednice kamo ga redovnici ne mogu nositi. Upravo zbog toga veza između Prvog reda – Redovnika i (Trećeg reda) – Svjetovnog reda laika, treba da je živa i stalno prisutna. Bez uske veze s redovnicima, Svjetovni red bi oslabio i postao anemičan.

Radosna srca vas sve obavještavam da će naša Zajednica slijedećeg vikenda imati godišnje trodnevne duhovne vježbe koje će se održati u Karmelskom samostanu u Somboru.

U sklopu duhovnih vježbi u subotu 10. listopada 2020. u 11,30 sati na slavlju sv. Euharistije svoje doživotne  zavjete Bogu, čistoće i poslušnosti, položiti će 14 naših sestara Karmelskog Svjetovnog reda u Somboru i jedna sestra će Poglavarima Reda položiti doživotna obećanja čistoće, siromaštva i poslušnosti te Blaženstava, prema Pravilu života Svjetovnog Reda Bosonogih karmelićana, za čitavi život.

Ovaj milosni događaj još jednom potvrđuje da Bogu posvećeni život može se živjeti i u obitelji, na radnom mjestu, i u drugim okolnostima svakodnevnice a sve na Božju čast i Njemu na ugodan miris.

Dragi svi, preporučam u vaše molitve dalji život naših sestara zavjetovanica I naše duhovne vježbe , kako bi naš  bratsko sestrinski susret protekao u ljubavi uz obilje Božjeg blagoslova.

Iako je ova trenutna situacija velika granica budimo u molitvi skupa.

Naš otac Gerard bi znao reći:

“Ljubav nema stanice–ljubav nema granice”

S molitvom i ljubavlju

madre Karmela

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.