ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO

KARMEL SOMBOR

 

Danas je bio sprovod našeg velikog prijatelja i brata Andrije od Blažene Djevice Marije kršteno Janoš Varga (1929.) rodjen od oca Janoša i majke Marije koji su izrodili ukupno petoro djece:Janos, Ilonka, Ferenc, Jozika i najmladja Marika. Andraš je inače suvremenik o. Gerarda a U Karmel je stupio sa 17. godina. Kroz svoj život bio je i vozač, sakristan, kuhar, ekonom. Imao je zlatne ruke. Što oko vidi to ruke naprave ili poprave. S ljubavlju je govorio o zajednici, o ljubavi prema njoj i zajedništvu.

Skromno mirno i tiho braća su ga ispratila i nekoliko nas iz Svjetovnog reda. Otišao je onako kako je I živio. Svaki dan je molio Križni put, išao je na Svetu misu i Svetu pričest i na kraju dana je molio krunicu za potrebe sviju nas. Sada nas čeka kod Oca našega sa istim osmjehom na licu baš kao što nas je uvjek dočekivao na samostanskim vratima. Zahvaljujemo Bogu što smo ga poznavali I živeli u vremenu s njim u Somborskom Karmelu.

Ne zbogom, brate naš mili I dragi, već doviđenja jednog dana…a dotle ostaješ u našim srcima.

s.Marijana od Kraljice Karmela,priorica OCDS Sombor sa braćom i sestrama OCDS HKP Sv.Oca Josipa.

Hodit ću pred licem Gospodnjim u zemlji živih.

Ljubim Gospodina, jer čuje vapaj molitve moje:

uho svoje prignu k meni

u dan u koji ga zazvah.

Užeta smrti sapeše me,

stegoše me zamke Podzemlja,

snašla me muka i tjeskoba.

Tada zazvah ime Gospodnje:

»Gospodine, spasi život moj!«

ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR ISPRAĆAJ BRATA ANDRAŠA U NEBO KARMEL SOMBOR

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.