SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika

Devetoga veljače 2020.g. Karmel u Somboru, oprostio se od oca Alena od Isusa i Marije (Mažić) kome je Bog dao posebnu zadaću i uputio ga na poseban put; put raspirivanja milosnog dara vjere, u tišini i osami, putem bdijenja sa Isusom u molitvi.

Životni put jednog svećenika obilježen je dolascima i odlascima. Odlasci su uvijek teški, ali radosno je srce jer se odlazi na novu njivu Gospodnju. Otac Alen Mažić, dobio je poziv od Boga, da ispuni svoje poslanje, u karmelskome duhu; služiti Gospodinu u skrovitosti malog, gotovo pustog mjesta Jezerine, 5 km. od Krašića, rodnog mjesta našeg blaženika Alojzija Stepinca. Njegova lađa sada plovi iz široke ravnice ka višim predjelima, na znakovit način ide ka duhovnim usponima u život motrenja i kontemplacije.

Toga dana, Zajednica OCDS-a Karmela u Somboru, želila se zahvaliti ocu Alenu, na ove dvije godine provedene sa nama. Riječi su obično nedovoljne za iskazati ono što osjećamo. Bilo je i tuge i osmijeha izmiješanih sa suzama, ali sigurno je da ćemo dugo pamtiti ovaj rastanak i riječi oca Alena koje nam je tom prilikom uputio:

Čovjeku je za razliku od drugih stvorova, dato da može dokučiti tajne; dokučiti što je to euharistija, dokučiti da postoji poslije ovoga života vječni život, da postoji spasenje duše; čovjek to može; i to čovjek čini svojom voljom, svojim intelektom i svojom vjerom. Zato trebamo Bogu podložiti svoju volju i biti mu poslušni, kako bi uvijek bili pod Njegovom zaštitom. I to činimo Njemu za ljubav, iako se to ponekad nama i ne sviđa. Ali, Njemu ugađamo, jer to je Njegov Sin učinio za sve nas iz ljubavi prema svome Ocu, ali i prema nama. I mi smo pozvani slijediti Njegovog Sina, gdje god to bilo, pa i na Sjeverni pol. U tom smislu, ja vas sve ohrabrujem, koji ste ovdje, DA DRŽITE LINIJU, jer malo je, kao što smo to čuli danas u Evanđelju, u ovome svijetu svjetla. Posebno mi se čini da je to u ovome kraju potreba. Biti sol i biti svjetlo svijeta. Ponizni, maleni, ali biti oni, koji dajemo okus ovome gradu, ovoj zemlji, na jedan poseban način, na Božji način. Stoga, uvijek ostanite vjerni Bogu i budite ta sol i to svjetlo, jer je potrebno, a mnogi se zavaravaju da ne postoji nikakva borba a borba je velika. Borba je velika za duše i za život općenito! ”

Naša Zajednica u Somboru, želi zahvaliti Bogu da Vas je nama poslao, pa makar i na ovako kratko vrijeme, koliko ste boravili u Somboru.

U Lukinom Evanđelju u 5. poglavlju Isus je Šimunu Petru rekao da će loviti ljude. Tako ste i Vi ulovili nas i trudili se da nas što vise približite Uskrslome Kristu.

Iz tjedna u tjedan, naša je Zajednica radosno očekivala četvrtak kada će se okupiti na klanjanu i katehezi poslije večernje svete mise, a subotom na školi molitve oca Alena. Na taj način vodili ste naš duh, pozivali na klanjanje, na osobnu molitvu, na svetu ispovijed I hrabrili nas i ojačavali u vjeri. I na tome smo Vam zahvalni. Tužni smo što odlazite, ali znamo da ovo nije kraj, već novi početak, i za Vas I za nas. Unatoč Vašim obvezama kao svećenika, niste se zaustavljali na tome, nego ste željeli vise, bolje I kvalitetnije služiti vjernom narodu u Somboru. Vaše geslo bilo je i ostalo: “Sve mogu u onom koji me jača…” (Fil. , 4,13). Nastavite I tamo gdje odlazite jednakim žarom I živom vjerom svjedočiti Krista I služiti Njegovoj svetoj Crkvi!.

Ma kako nama obostrano bilo žao i teško, što prati svaki rastanak, vjerujemo da je Božja Providnost nepogrješiva i da je treba prihvatiti.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru svećeništva našega o. Alena i za njegovo duhovno djelovanje kojim je obogaćivao naše duše ovdje u Somboru i preporučamo ga zagovoru i zaštiti Presvete Bogorodice Marije, Majke i Kraljice Karmela.

Oprostismo se s pjesmom Karol Woytile

Krist jednom stade na žalu
tražeć ljude za velika djela
da love srca božanskom Riječi.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me ti.

Ja sam siromašan čovjek.
Moje blago su predanost Tebi
i srce čisto da idem s Tobom.

O Bože

Preporučamo se dragi oče Alene u tvoje molitve i obećajemo: držaćemo liniju oče Alene, koliko god nas malo bilo, držaćemo liniju Isusovu i liniju oca Gerarda !

s.Mirjana od sv. Male Terezije I Djeteta Isusa, tajnica
s.Marijana od Kraljice Karmela, pr.prior

OCDS HKP Sv. Oca Josipa

SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika SOMBORCI DRŽITE LINIJU - poruka oca Alena Mažića na oproštaju od somborskih vjernika

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.