UT UNUM SINT - SUSRET REDOVNIKA, REDOVNICA I BOGU POSVEĆENIH OSOBA

25. godina enciklike Ut unum sint (Da svi budu jedno).

U subotu 01. februara 2020. održan je Susret redovnika, redovnica i svih Bogu posvećenih osoba s područja Srbije kome je domaćin bio Ordinarijat Beogradske nadbiskupije.
Susret je započeo prijepodnevnim okupljanjem više od trideset sudionika, među kojima smo bili i mi braća i sestre iz Somborskog Karmela. Radosna srca dočekao i primio nas je nadbiskup Stanislav Hočevar koji je istakao da je i za njega samog ovo posebno radostan dan jer sve Bogu posvećene osobe su u srcu Crkve, koje daruju Crkvi svoj poseban identitet i da ih Bog voli na poseban način.

Susret je počeo u prijepodnevnim satima okupljanjem više od trideset sudionika u crkvi Krista Kralja gdje smo imali priliku za svetu ispovijed kome je uslijedilo kratko euharistijsko klanjanje kao priprave na svečano misno slavlje.

Svetu je misu, uz koncelebraciju svih prisutnih svećenika predslavio beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar koji se u homiliji obratio nama svima: “Danas se otajstvo Trojstva tumači samo teoretski, a zaboravlja ga se živjeti konkretno. Redovnici su prije svih pozvani živjeti zajedništvo Trojice i na taj način shvatiti da su razlike koje među ljudima postoje prisutne samo zato da se sveobuhvatnije i jasnije otkriva jedinstvo. Živjeti jedinstvo kao tajnu Crkve znači izgrađivati njenu proročku dimenziju, tako vlastitu redovničkom pozivu. Kao kršćani koji primamo Krista mi moramo biti svjedoci koji će uvjek graditi jedinstvo. Koliko Krista i vjere u Krista imamo u sebi, toliko treba da ga dajemo. Samo tako možemo da postanemo jedan brat, jedna sestra u Kristu!

Nakon euharistijskoga slavlja, susret se nastavio u dvorani Ordinarijata Beogradske nadbiskupije gdje su sudionici prisustvovali prigodnom izlaganju enciklike sv. Ivana Pavla II. „Ut unum sint“ kroz predavanje koje je održao magistar teologije Dinko Glavaš predstavivši bitnu poruku ovoga dokumenta, čime je obilježena 25. godišnjica njegovog proglasa.

Susret je zaključen zahvalnom molitvom i prigodnim domjenkom u prostorijama Ordinarijata nakon koga smo pošli u miru s radošću u srcu i Bogu zahvalni na tako divnom susretu.

S molitvom i ljubavlju

s.Marijana od Kraljice Karmela,prov. Pr.OCDS

Ut unum sint

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.