Susret s o. Provincijalom Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa

Tijekom pastoralne vizitacije, 6. studenog 2015. o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa susreo se s članovima Savjeta remetske Zajednice Svjetovnog karmelskog reda. O. Provincijal je, nakon razmatranja situacije u Svjetovnom redu i vizitacije Zajednice u Somboru, uvidio potrebu osnutka Provincije OCDS. U svrhu ostvarivanja ovog projekta, predložio je izradu provincijalnog Statuta i Priručnika Svjetovnog reda te izradu provincijalnog Ratio Institutionis (RI), programa formacije koji bi bio jedinstven u svim zajednicama Provincije.

Na sljedećem susretu koji je održan nekoliko dana kasnije, članovi Savjeta oformili su radne timove za izradu ovih dokumenata, koji su već započeli s radom. U radu zauzeto sudjeluje i o. Dario Tokić, provincijalni predstojnik OCDS-a i duhovni asistent Zajednice u Remetama.    

s. Snježana Foršek, OCDS

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.