Poziv na koračanje "Malim putom" sv. Male Terezije

Godinama sam tragao za duhovnošću koja je na višoj razini, nego što je ona, koja se može dobiti aktivno sudjelujući u radu i aktivnostima u župnoj zajednici.

Čitao sam različitu duhovnu literaturu i životopise svetaca, a osobito me se dojmio "Mali put", knjiga: „Povijest jedne duše“, svete Male Terezije. Nekoliko godina je to djelo u meni kvasalo dok nije došlo do uskisavanja kruha. Naime, u našoj je župi, župnik organizirao pučke misije koje su vodili dvojica karmelićana. Kroz molitveni program, nagovore i osobni kontakt shvatio sam da je zapravo, to što mi se događa, ono za čime tragam.

Moj subrat iz župnog Vijeća mi je rekao da karmelićani imaju zajednicu svjetovnih osoba posvećenog života, da je on u formaciji i da je oduševljen. Dao mi je kontakt i ja sam nazvao, odnosno Bog je pozvao mene.

U prvom kontaktu s prioricom osjetio sam toplinu, blagost, ljubav. Ona mi je dala osnovne smjernice o radu zajednice i obvezama članova zajednice, te načinu života i formaciji članova OCDS-a. Kako je bilo predadventsko vrijeme, pozvala me da dođem na cjelodnevni susret zajednice početkom prosinca, što sam i učinio, te sam se u zajednicu ponovno vratio kao oduševljeni kandidat. Kako me supruga uvijek u svemu prati, a osobito u vjerskom životu, tako je i ona pristupila zajednici. Nakon jednogodišnje priprave u kandidaturi, prešli smo u drugu fazu formacije, novicijat. U našem su se životu mnoge stvari promijenile, a mi ih više nikada ne bismo mijenjali. Upoznali smo nove, dobre, drage ljude, novi način molitvenog života u kojem svak sebi odabire prikladan način molitve i razmatranja ali svi u zajedništvu i istom Duhu. Iako izdvojeni članovi, jer smo iz udaljenog područja, često i rado dolazimo na susrete zajednice u Remete, sretni smo i zadovoljni.

Očito da je ova duhovnost pogodna i drugim ljudima jer je zajednica narasla do razine kad se mora dijeliti, kako bi najbolje mogla djelovati. Dijeljenjem Remetske zajednice postali smo članovi Zajednice od Djeteta Isusa, kojoj se veselimo kao i sestrinskoj Remetskoj zajednici koju nosimo u srcu i molitvama.

Svatko tko traži Boga i zajedništvo s ljudima dobre volje nek dođe u OCDS, jer će tamo osjetiti puninu Božje prisutnosti i ljubavi Boga i čovjeka.

M. S., 55 godina

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.