Tko su članovi Svjetovnog reda?

Članovi Svjetovnog reda su laici, kršćani koji su pozvani na savršenstvo karitativne ljubavi i svetosti u okrilju pojedinih zajednica. To su osobe, piše o. Anastazio kard. Balestrero, koje tražeći Boga, instinktivno se obraćaju svetima. A upravo ti sveci su oni koji daju karizmu i duh tim zajednicama.

Kršćanin, privučen sadržajem i duhom evanđeoskih savjeta ide u potragu za izrazom takvog života. Ostaje u svom zemaljskom zvanju i zvanju čovjeka na svom radnom mjestu, ali posredstvom crkvene karizme redovničkog života, potpomognut je potpunije živjeti kršćanskim životom.

Članovi Svjetovnog reda puno puta stižu tamo kamo Red ne može stići, ti laici nose duh Zajednice kamo ga redovnici ne mogu nositi. Upravo zbog toga veza između Prvog reda – redovnika i Svjetovnog reda – laika je živa i stalno prisutna. Bez uske veze s redovnicima, Svjetovni red bi oslabio i postao anemičan. Isto tako članovi Svjetovnog reda pomažu redovnicima u stalnom i neizbježnom prilagođavanju svijetu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.