Izraz sućuti braći Karmelićanima u ime zajednica Svjetovnog karmelskog reda Zagreb, Sombor, Split i Krk

Draga braćo Karmelićani,  

Težak nam je svima gubitak ostati bez O.Vjenceslava. Vjerujemo da on već uživa u Nebu sa svim nebeskim blaženicima i možda je sebično tugovati, ali to je jače od nas, jer mi bi rado da je on još sa nama.

Bio nam je duhovni otac. Vodio nas je i nosio k Bogu. Bio nam je svima putokaz do Boga, prijatelj, podrška. Podizao nas je i hrabrio, ne samo na našem duhovnom putu, u kušnjama, tamnim noćima, nego i u teškim životnim izborima, konkretnim poteškoćama i potrebama. Nisu mu bile teške naše svjetovne brige i problemi, sve ih je slušao, u molitvi predavao Majci Božjoj, a nama dao savjet „po Božjem“, ne po svom.

Za nas se zauzimao pred Gospodinom. Nije nas vezao za sebe, nego stalno upućivao na Boga i Blaženu Djevicu Mariju.

Od nas je tražio da budemo čvrsti, postojani, zreli, odgovorni vjernici, da stojimo uspravno da se Isus može na nas osloniti, govorio bi: nemojte biti zanesenjaci i lebditi, na takve se ne može osloniti ni Bog, ni čovjek. Nadam se da ga nećemo iznevjeriti. Učio nas je autentičnosti življenja vjere i karmelskog identiteta. Ali, nije svjedočio samo riječima. Puno glasnije svjedočanstvo jest čitav njegov život, učio nas je vlastitim primjerom.

Naša odgovornost je čuvati i umnažati baštinu koju nam je darovao. U našem služenju Gospodinu i hodu svakodnevicom od sada će nas, svojom brižnošću, podržavati još jedan dragi zagovornik u istinskoj Domovini.

Hvala Ocu Nebeskom, veliko hvala i slava na daru O.Vjenceslava koji nas je učio kako biti bolji Božji suradnici.

Sv. Mala Terezija kaže: „Kad Nebo voli čovjeka daruje mu prijatelja.“ Onda smo mi karmelićani stvarno jako voljeni.

Našu sućut završla bih riječima Oca Slaveka: „No, ljudi, hrabro naprijed, pozdravite svoje doma i budite si dobri kako je vama dobar Otac nebeski.“

s. Tea Živković OCDS
u ime zajednica Svjetovnog reda: Zagreb, Sombor, Split i Krk

16.2.2015.

Izraz sućuti braći Karmelićanima u ime zajednica Svjetovnog karmelskog reda Zagreb, Sombor, Split i Krk

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.