Preminuo o. Vjenceslav od Majke Božje Remetske (Mihetec)

Otac Vjenceslav Mihetec, okrijepljen svetim Sakramentima, završio je ovozemaljsko putovanje 12. veljače 2015. u 14:00 sati.

O. Vjenceslav bio je naš duhovni otac i učitelj dugi niz godina, od samih početaka osnutka naše Zajednice. Plodovi njegova služenja su prekrasni i mnogi. Prisjećamo se, i uvijek ćemo se sjećati, mnogih njegovih riječi kojima nas je hrabrio i poticao na ljubav prema Onome koji jest Ljubav, i na zajedništvo. Učio nas je odgovornosti, autentičnosti življenja vjere, nade i ljubavi, i karmelskog identiteta. Ali, nije svjedočio samo riječima. Puno glasnije svjedočanstvo jest čitav njegov život. Plodovi njegovog služenja su prekrasni i mnogi. Ljubav prema Bogu i prema bližnjima u potrebi je nepropadljivo blago u riznici njegove duše, s kojim je otišao Gospodinu, u Dom za kojim je čeznuo.

Njegov život, doista, prepoznajemo u riječima sv. Pavla "Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao" (2 Tim 6,7) i "Ta meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!" (Fil 1, 21).

Naša odgovornost je čuvati i umnažati baštinu koju nam je darovao. U našem služenju i hodu svakodnevicom od sada će nas, svojom brižnošću, podržavati još jedan dragi zagovornik u istinskoj Domovini.

Hvala dobrom Bogu za njegov život. 
Neka mu Gospodin bude vječna nagrada. +

Ispraćaj o. Vjenceslava biti će u ponedjeljak 16. veljače 2015. u 12:00 sati, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, slavljem sv. Mise. Potom će uslijediti sprovod na remetskom groblju. 

Veliko hvala za Vaše molitve!

Zajednica OCDS, Zagreb - Remete

Preminuo o. Vjenceslav od Majke Božje Remetske (Mihetec)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.