SVJETOVNI RED KARMELA U SOMBORU DUHOVNE VJEŽBE ZAJEDNICE

U Somborskom Karmelu su od od 28. rujna 2018. do 30.rujna 2018. godine održane redovite godišnje trodnevne duhovne vježbe za Karmelski Svjetovni red u Somboru.

Voditelj duhovnih  vježbi je bio o. Zlatko od sv. Josipa, Žuvela, OCD koji nas je uveo u tajne vjere i Božjeg zakona i života po njemu.

Zahvaljujući Duhu Svetom imali smo milost da naše tri sestre i brat potvrde svoju volju i želju za nasljedovanjem naše Majke Blažene Djevice Marije i još žarkije življenje s Kristom, u Kristom i za Krista.

Blažena Djevica Marija nas potiče kroz čin posvete i predanja Njoj kako bi Ona svojim majčinskim zagovorom i sestrinskom podrškom u nama izmolila i oblikovala prekrasni vrt duše u kojemu će vladati Bog. To je cilj karmelske duhovnosti, da Bog svojom ljubavlju i istinom potpuno ovlada čovjekovom dušom te postanemo rasadnicima svetosti u svetu.

U toku trodnevnih duhovnih vježbi Karmelski Svjetovni red je imao i Kapitul reda, redovite izbore, na kome je izabrana nova uprava Svjetovnog reda na tri godine. Živjeti u nasljedovanju Gospodina našega Isusa Krista, slijedeći nauk i primjer svete Terezije od Isusa i svetog Ivana od Križa, a riječ Kristova neka u obilju prebiva u vama i sve ono što činite riječju i dijelom, činite u Imenu Gospodina našega Isusa Krista je pravilo i život svjetovnog karmelićanina na jedinom pravom putu koji voka slavi Gospodnjoj.

Bog nas vodi u zemlju koju je On odabrao…

s. Marijana od Kraljice Karmela, priorica OCDS Sombor

SVJETOVNI RED KARMELA U SOMBORU DUHOVNE VJEŽBE ZAJEDNICE SVJETOVNI RED KARMELA U SOMBORU DUHOVNE VJEŽBE ZAJEDNICE SVJETOVNI RED KARMELA U SOMBORU DUHOVNE VJEŽBE ZAJEDNICE

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.