Preminuo o. Josip Orešković

U 82. godini života, 2. srpnja 2018., preminuo je naš karmelićanin i dugogodišnji remetski župnik o. Josip Orešković. Rođen je 30. kolovoza 1936. u Đurđancima od roditelja Andrije i Ružice.

Osnovnu školu završio je u Đurđancima, a srednju opću gimnaziju u Dubrovniku. Prije ulaska u samostan završio je Veterinarski fakultet u Zagrebu (1964.), a Katolički bogoslovni fakultet (1977.). Svoje prve redovničke zavjete imao je 2. studenog 1972. u karmelskom samostanu u Somboru (Vojvodina). Svečane redovničke zavjete polaže 19. ožujka 1977. u Remetama, a za svećenika biva zaređen u Zagrebu 26. lipnja 1977. od strane sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Osim što je bio konventualan u Remetama, također je boravio u samostanima u Splitu i u Krku. Osobito je ostao zapamćen po svojoj župničkoj službi u Remetama od 1981. – 1993. godine. Datum i vrijeme sprovoda obavijestit će se naknadno.
POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE…

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.