DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god.

Drugi kongres Karmelskog svjetovnog reda održan je od 31. kolovoza do 7. rujna 2000. u San Juan de los Lagos, blizu Guadalajare (Mexico). Glavna tema bila je Pravilo života Svjetovnog reda i programi početne i trajne formacije s obzirom na duhovnost i apostolat Reda. Cilj Kongresa bio je razmatranje Pravila Svjetovnog reda i njegova eventualna izmjena i prilagodba današnjem načinu života.Članova Svjetovnog reda ima oko 26.000 diljem svijeta. Predstavnici iz Hrvatske bili su bračni par Josip i Tea Živković.

Kongres je  započeo izlaganjem Generala Reda o. Camila Maccisea koji je na samom početku, svojim prvim riječima ”Mi svećenici, časne sestre i vi članovi Svjetovnog reda, svi smo mi jedan red sa istom karizmom”, izazvao burni pljesak sviju nas.

Novaci

Velika je pažnja posvećena formaciji novaka i svi su se složili da bi članovi Svjetovnog reda trebali poznavati crkvene dokumente o laicima, Katekizam i Sveto pismo. Tijekom formacije trebaju dobro upoznati duhovnost karmelskih svetaca. Za to je potreban veliki angažman svećenika, koji su prihvatili takvu obavezu, ali uz molbu da članovi preuzmu druge obaveze, da ne budu samo pasivni slušači nego da svatko prema svojim darovima doprinese rastu zajednice.

Magistri - učitelji novaka

Naglašeno je da bi učitelji novaka trebali proći tečajeve, obučiti se za tu funkciju, sudjelovati u studijskim i molitvenim susretima da mogu druge uvoditi u apostolat zajednice.

Bračni parovi

Posebna je pažnja na Kongresu bila posvećena bračnim parovima. Istaknuta je važnost zajedničkog duhovnog rasta u istoj karizmi. Obiteljsko ozračje je temelj na kojem odgajamo našu djecu, a vlastiti primjer - najbolja poduka. Zato pozovimo svoje bračne partnere da zajednički upoznajemo naše svete karmelićane - crkvene naučitelje i budemo promicatelji duhovnog apostolata molitve prvo u našim obiteljima.

DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god. DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES OCDS 2000. god.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.