IN MEMORIAM s. Valerija Utaši, OCDS / Karmelski svjetovni red - OCDS
Karmelski svjetovni red - Ordo Carmelitarum Discalceatorum Secularis - OCDS

IN MEMORIAM s. Valerija Utaši, OCDS

Svidjelo se Gospodinu pozvati k sebi u vječnu radost svoju vjernu službenicu, našu dragu sestru Valeriju Utaši, članicu somborske Zajednice OCDS.

Nakon kratke i teške bolesti, naša sestra preselila se u Vječnu Domovinu 16. travnja 2017.

Draga s. Valerija rođena je 28. rujna 1939., u Odžacima.

U Zajednicu Karmelskog svjetovnog reda u Somboru prijavila se na Skupštini 26. lipnja 1994. Škapular je primila 24. srpnja 1997. U novicijat je ušla 30. rujna 1995.,  uzevši  redovničko ime s. Agneza od Kraljice mira. Prva obećanja položila je 30. rujna 1996. a doživotna obećanja položila je 30. rujna 1999. Vršila je dužnosti u  Savjetu  Karmelskog svjetovnog reda. U jednom mandatu obavljala je funkciju  priorice OCDS-a u Somboru. Dugi niz godina, svojim talentom sviranja na orguljama, uzveličavale je svete mise i slavlja u Karmelu. Svima nama draga Valerija ostat će  u trajnom sjećanju, kao draga sestra koja je imala dušu punu tople ljubavi,  koja je izvirala iz njene poniznosti i skromnosti. Njen život bio je ispunjen i profesorskim i odgojiteljskim radom, a isto tako je bila brižna supruga i majka svojoj djeci.

Uvjek je imala lijepu riječ za svakoga i zato joj iskreno za HVALA za sve.

Članovi Karmelskog svjetovnog reda oprostili su se od drage susestre molitvom  krunice i pjesmama na mađarskom, njemačkom i hrvatskom jeziku.  Sprovod je bio u utorak 18. travnja 2017. u 16.00 sati na Velikom Katoličkom groblju. Nakon sprovoda, slijedila je sprovodna misa u karmelskoj crkvi sv. Stjepana kralja, koju je slavio duhovni asistent OCDS-a, o. Zlatko Žuvela.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine
I Svjetlost vječna svjetlila joj
Počivala u miru Božjem.
Amen.

U ime članova Karmelskog svjetovnog reda u Somboru,
s. Marijana od Kraljice Karmela, OCDS, priorica